Élmény és/vagy favágás? Ez Öntől függ!

Ne féljen részt venni a munkában! Képesek vagyunk megtalálni a hangot oly ifjú favágópalántákkal, akik életkora nem több mint 5-6 év ugyanúgy, mint az idősebb generáció akár 80 éves képviselőivel.

Az ifjú favágócsemeték nálunk végzett munkáját márpedig EL KELL ISMERNI ! 

Amennyiben úgy döntenek az ifjú (általánosiskolás) favágópalánták, hogy a számukra oly vonzó (sz)ámítógép mellől felálva fizikai munkára adják fejüket és esetleg betartják mások utasításait, úgy mi FAMESTEREK ezt messzemenőleg honorálni kívánjuk.

Akinek munkáját arra érdemesnek találjuk, azt hivatalos SEGÉDFAVÁGÓVÁ avatjuk. A segédfavágónak SEGÉDFAVÁGÓI BIZONYÍTVÁNYT állítunk ki. 

 

 

 

 

Természetesen az ünnepélyes átadás sem maradhat el. (lásd mellékelt kép)

A favágás fontos, de ha még élmény is társul hozzá, az még jobb. Megtanulnak kötelet felhúzni, fát rakodni, gallyakat elhúzni, esetleg gallyakat kötéllel leengedni, kötelet leakasztani, (egyszóval csapatban dolgozni) mindenkinek akad feladat, erejéhez és képességeihez mérten.

Az életkorok:  Valahol 5 éves korttól kezdődően 14 éves korig. Nekik gyermek feladatokat választunk persze az életkor előrehaladtával egyre komolyabbakat.

De a felnőttek sem maradhatnak ki az élményből: Nekik is kitaláltunk valami kis ajándékot, de az legyen meglepetés. Egy biztos, kevés látványosabb dolog van, mint a veszélyesfa kivágás és eddig mindenki élvezte, aki részt vett benne legyen az NŐ, vagy FÉRFI. 

Fára mászni rajtam kívül nem kell senkinek. A földön is el lehet fáradni kellőképpen. Egy 10-12 órás munka után este a mély alvás garantált. Kesztyű, szerszám, védősapka és az izzadás biztosított. Egy kicsit nem árt kimozdulni az embernek a komfortzónájából és valami szokatlant csinálni.

A munka közben meg lehet találni a választ "az Élet, a Világmindenség és Minden" témakörben. 

Ha esetleg többen vannak sem akadály. Az eddigi legtöbb ember aki lent szorgoskodott 10 fő volt, életkor 10-70 év között. Tehát állunk elébe minden kihívásnak.

De ha csak nézni szeretnék a tevékenységet és közben kávézgatni az sem baj.

 

 

« Vissza a tudnivalók listájához

  • A famester és az Ő fűrésze
  • A favágó magányossága
  • Nem az ember pici, a fa nagy !
  • Nekem szólt valaki ?